Перемогли нацизм – переможемо й рашизм!

Сьогодні вперше на державному рівні наша країна відзначає 8 травня як День пам’яті й перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. А завтра – День Європи. Робимо ще один крок до традицій, заведених серед цивілізованих народів.

Згадуємо про нищення мільйонів людей, про спробу диктаторів стерти з карти світу країни й народи.

На жаль, головне гасло цього дня – «Ніколи знову» – поки не спрацювало. Українцям судилося пережити повторення страшних подій. Сусідня держава на чолі з кривавим вождем, створивши фальшивий культ «перемоги над фашизмом», сама стала потворною пародією на нацизм і намагається знищити українців як націю, а в широкому сенсі - зламати весь повоєнний устрій у світі.

Як і в роки Другої світової, знов кладуть життя і здоров'я воїни на фронті, знову гинуть і помирають мирні люди в тилу, руйнується життєво важлива інфраструктура. Зі зброєю в руках українці борються і за свою землю, і за мирну, демократичну, вільну Європу.

І ми точно ще раз вистоїмо і разом з іншими народами скажемо «Ніколи знову».

Низький уклін тим, хто боровся з фашизмом вісім десятиліть тому. Шана їхнім онукам і правнукам, змушеним ще раз розставити всі крапки над «і» для нового «вождя».

Переможемо нацизм ще раз – і тоді вже справді ніколи знову.

Слава Україні! Шана воїнам усіх поколінь!