• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Підписана заява про стратегічну співпрацю у сфері житлової політики

Підписана заява про стратегічну співпрацю у сфері житлової політики

IMG 0924

18 вересня започатковано діяльність нової неурядової інституції у сфері житлової політики – Інституту Житла Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Діяльність інституції матиме на меті підтримку зусиль Уряду України і міжнародних партнерів у реформуванні житлової сфери в нашій країні, вивчення і сприяння імплементації кращих світових практик.

Участь у зібранні з нагоди відкриття взяла заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська.

У рамках презентації нового інституту Держмолодьжитло, Представництво Норвезької ради у справах біженців в Україні, Інститут Житла і ПАТ «Українська Фінансова Житлова Компанія» підписали Спільну заяву про стратегічну співпрацю.

Від Держмолодьжитла підпис під заявою поставив голова правління установи Микола Марчук. Він привітав Інститут Житла із заснуванням та побажав плідної роботи в інтересах громадян України.

Державний фонд уже понад 30 років є ефективним інструментом державної житлової політики, який реалізує низку соціально вагомих проєктів, зазначив Микола Марчук. Сьогодні Фонд є фаховим, інституційно спроможним сервісом для громадян. Ефективність роботи установи засвідчена результатами міжнародного аудиту.

В умовах широкомасштабної агресії проти нашої країни найбільший попит у громадян має спільна українсько-німецька програма забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, кошти на яку надає уряд Німеччини через банк KfW. 

Очільник установи висловив упевненість у тому, що стратегічна співпраця з авторитетними інституціями допоможе суттєво збільшити обсяг забезпечення українців власним житлом і сприятиме успішній реалізації житлової політики в Україні.