• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Триває реалізація програми «Житло для ВПО»: визначені ще 800 сімей, які придбають оселі

Триває реалізація програми «Житло для ВПО»: визначені ще 800 сімей, які придбають оселі

photo 1photo 1

10 вересня 2024 р. Держмолодьжитло провело 18-ий етап відбору учасників програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». За результатами відбору визначені ще 800 родин внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які зможуть придбати житло на найбільш доступних в Україні умовах: у кредит терміном до 30 років за незмінною ставкою у 3 відсотки на рік і власним внеском від 6 відсотків вартості житла.

Нагадаємо, програма реалізується у партнерстві Держмолодьжитла і Мінреінтеграції за фінансової підтримки Уряду Німеччини, який надав ґрант через Банк Розвитку KfW.

Голова правління Держмолодьжитла Микола Марчук висловив вдячність уряду Німеччини і KfW за підтримку в забезпеченні базової потреби громадян України – забезпеченні житлом. Рішення німецьких партнерів продовжити дію програми і за результатами проведеного аудиту започаткувати його другу фазу стало виваженим результатом високої довіри до всіх учасників проєкту, зауважив голова правління Фонду.

photo 3

Держмолодьжитло й надалі залишатиметься сервісом для людей, тож кожен учасник програми може розраховувати на повну підтримку наших фахівців у вирішенні своїх питань, наголосив Микола Марчук.

Переможці відбору визначені методом випадкової комп’ютерної вибірки із застосуванням програмного забезпечення, запропонованого міжнародним Імплементаційним консультантом (IPC GmbH) і погодженого KfW. Трансляція відбору відбувалася в режимі реального часу на Ютуб-каналі Фонду і є доступною для перегляду.

Контроль за відбором здійснювали члени правління Держмолодьжитла, представники Мінреінтеграції та Імплементаційного консультанта.

Перелік родин, які отримали змогу придбати житло за програмою, оприлюднений на сайті Держмолодьжитла і його регіональних відділень.

Не пізніше завтрашнього дня регіональні відділення Фонду повідомлять переможців про необхідність надання пакету документів для оформлення кредиту. На подання необхідних документів у громадян є 30 календарних днів.

Умови програми представлені на сайті Держмолодьжитла.