Визначені ще 200 учасників програми «Житло для ВПО»

5 серпня 2024 року за результатами 17-го етапу відбору учасників програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» Держмолодьжитло визначило ще 200 родин внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які зможуть придбати житло на найбільш доступних в Україні умовах: у кредит терміном до 30 років за незмінною ставкою у 3 відсотки на рік і власним внеском від 6 відсотків вартості житла.

photo 1

Програму реалізують Держмолодьжитло і Мінреінтеграції за фінансової підтримки Уряду Німеччини, який надав ґрант через Банк розвитку KfW.

Перелік родин, що отримали змогу придбати житло за програмою, опублікований на сайті Держмолодьжитла і його регіональних відділень.

Голова правління Держмолодьжитла Микола Марчук у вступному слові подякував партнерам програми: німецькому уряду, KfW, IPC та Мінреінтеграції за спільну працю в інтересах українців, які зазнали внутрішнього переміщення. Очільник Фонду запевнив, що фахівці регіональних відділень зроблять усе можливе, щоб для кожного клієнта процес отримання кредиту був максимально зручним.

cover

Переможці відбору визначені методом випадкової вибірки із застосуванням програмного забезпечення, запропонованого міжнародним Імплементаційним консультантом (IPC GmbH) і погодженого KfW. Трансляція відбору відбувалася в режимі реального часу на Ютуб-каналі Фонду і є доступною для перегляду.

Контроль за відбором здійснювали члени правління Держмолодьжитла, представники Мінреінтеграції та Імплементаційного консультанта.

Регіональні відділення Фонду не пізніше завтрашнього дня повідомлять переможців про необхідність надання пакету документів для оформлення кредиту. На подання необхідних документів у громадян є 30 календарних днів.

Умови програми представлені на сайті Фонду.