• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Житлові програми працюють: нові оселі для ВПО, родина з житлом у Миколаєві

Житлові програми працюють: нові оселі для ВПО, родина з житлом у Миколаєві

Держмолодьжитло продовжує реалізацію житлових програм. Зокрема, активно триває робота за іпотечною програмою «Житло для ВПО», яка фінансується з коштів гранту уряду Німеччини через банк KfW. Реалізується вже друга фаза проєкту.

Низка сімей внутрішньо переміщених осіб завдяки цій програмі вже придбала власне житло у різних регіонах нашої держави. Сьогодні – гарні новини з Київського регіонального відділення Держмолодьжитла.

Віталій і Катерина Васильєви до війни мешкали в місті Докучаєвськ на Донеччині. Коли перебувати там стало вкрай небезпечно, виїхали до Краматорська. Пані Катерина – при надії, тож перемога в одному з відборів за програмою «Житло для ВПО» відкрила родині перспективу придбання власного житла у більш безпечному місці. Сім’я Васильєвих обрала двокімнатну квартиру в мальовничому  куточку нашої країни, славному Місті-герої Ірпені Бучанського району Київської області.

photo 1

***

2014 року Наталія Шуваєва перебралася до Києва з батьками. Через відсутність власного мешкали у пристосованому житлі. За рік Наталія народила донечку Тетянку. У березні 2022 року ухвалили рішення покинути небезпечну та той час столицю і вирушили до Рівного. Переїзд був дуже складний, долати кількасот кілометрів довелося десять днів, Наталія з донькою потрапили до лікарні. І знов «у приймах»… Згодом Наталія ухвалила рішення повернутися до Києва, де винайняла житло. Тим часом Тетянка пішла до першого класу. Дівчинка відвідує музичну школу за класом фортепіано, займається художньою гімнастикою, стала призеркою Всеукраїнських змагань з художньої гімнастики.

Завдяки вигідному за умовами кредиту, наданому в межах українсько-німецької співпраці, ця сім’я віднині має власний дах над головами та може більш упевнено будувати своє майбутнє в рідній країні.

photo 1

***

У місті Рубіжному на Луганщині мешкала до війни родина Наталії Романенко. Коли місто опинилося на межі окупації, терміново вирішили виїздити з рідної домівки всією сім’єю: Наталія з чоловіком, мама, син і донечка. Переїзд був дуже складний і морально, й емоційно. Спершу родина оселилася у одній маленькій кімнаті в столичному гуртожитку. Далі влаштувалися на роботу і винайняли більше житло. А зараз завдяки згаданій програмі родина при дбала власну трикімнатну квартиру в столиці своєї держави.

photo 1

***

Навіть в умовах війни, що триває, попри всі нинішні складні обставини, Миколаївське регіональне відділення Держмолодьжитла продовжує забезпечувати жителів області власним житлом на доступних умовах.

Ось іще одна щаслива родина наших клієнтів. З вірою у майбутнє України, без зайвих вагань сім’я Вадима Буряченка, яка виховує маленьку донечку, ухвалила важливе рішення – отримати кредит у Держмолодьжитлі та придбати власне житло.

Кредит виданий за місцевою програмою і профінансований за рахунок коштів Миколаївської міської територіальної громади.

Придбана за кредитом трикімнатна квартира розташована у мальовничому районі Миколаєва.

photo 1

Бажаємо усім родинам позичальників Держмолодьжитла довгих років щасливого життя під мирним небом і здійснення мрій! А мрію про власний дах над головою ми допомагаємо реалізувати.