У Кропивницькому активізують житлову програму

  11084 368x264 2 11086 368x264 2

 У Кропивницькому презентували проект Програми забезпечення житлом молоді, учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб.

«Протягом останніх трьох місяців ми отримали звернення від людей, які готові взяти участь у програмі. Це 55 сімей, жителі не лише Кропивницького, але й області. Приходять бійці, учасники АТО, переселенці», - зазначив під час «круглого столу» у міській раді директор регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Артем Погребнюк.

Щоб програма в місті запрацювала, потрібна участь місцевого самоврядування, тож управління Фонду звернулося до місцевої влади. адже, за словами Артема Погребнюка, головна проблема програми – недостатнє фінансування. «Було звернення до керівництва держави щодо збільшення фінансування. В інших регіонах ця проблема вирішується завдяки інвестиціям, у Кіровоградській області – інша ситуація», – зазначив він.

«Ми провели зустріч з начальником управління поліції. Вони готові взяти участь і виділити свої недобудовані об’єкти. Також в програмі хочуть взяти участь управління надзвичайних ситуацій, бо в них є недобудовані об’єкти, щоб туди залучити інвестиції», - зазначив Артем Погребнюк.

В рамках програми у Кропивницькому планують добудувати 144-квартирний будинок по вул. Васнецова, 8. «Для цього треба залучити інвестора», - зазначив Погребнюк.

У свою чергу, мер Кропивницького Андрій Райкович заявив, що міська влада готова співпрацювати з регіональним управлінням Держмолодьжитла.

- Місцеве самоврядування може долучитися до реалізації програми, виділивши майданчик під забудову, розробивши проектну документацію, з якою потім можна буде звернутись до Кабінету Міністрів або у Верховну Раду, щоб лобіювати виділення коштів на будівництво. За кошти міського бюджету можна буде також здійснити під’єднання будинку до всіх інженерних мереж, - зазначив міський голова.

Міські депутати на профільних комісіях мають розглянути це питання, яке потім буде винесене на розгляд сесії міськради.